Ήλθε ...η ...ώρα των εφοπλιστών....

Συγκινητικές σκέψεις του ...
                                                                                         Μπάρμπα Γιάννη  του Ψαρά ..

Ναι ...να πουληθούν τα Υποβρύχια.....αλλά πώς ...και για ποιους...! 

    Κάποτε ...θυμάμαι ...τον Σταμάτη Κόκοτα...αυτή την αξέχαστη φατσούλα ...με την βελούδινη φωνή ...και τις πλούσιες φαβορίτες... καθώς μιλούσε  στην Τηλεόραση ...για μία πολύ δύσκολη φάση της ζωής του ,
όταν απεγνωσμένα βρέθηκε ...μόνος.. και  οικονομικά αδύνατος...να παλεύει να κρατηθεί στη ζωή...κτυπημένος ,από  κάποιο εμφραγματικό επεισόδιο.......
-Η εγχείρηση τότε κόστιζε πολύ χρήμα ...έπρεπε να  τα βρω άμεσα τα λεφτά και να μεταβώ στο εξωτερικό.....η ζωή μου κρεμόταν σε ένα λεπτό νήμα....!
 Δεν το σκέφτηκα και πολύ...παίρνω την απόφαση....
     Πηγαίνω στα παλιά  μου Φιλαράκια ....τους Εφοπλιστές....!...
-Ρε...σεις...τους λέω...καψούρια....!!!!...μου έχετε ρίξει την Γαρδένια ... τη...χαρτούρα.... και τη Σαμπάνια ....με το κάρο...στο πάλκο...σας χάλασα ποτέ την καρδιά...?
-Όχι....Σταμάτη...έχεις...παράπονο...?...εμείς δεν τα ...κλάψαμε...γλεντήσαμε τον Έρωτα που   ύμνησες.... και δακρύσαμε για τις γυναίκες...που τώρα είναι Γιαγιάδες στα εγγόνια μας....!
Χαρήκαμε τα τραγούδια σου στα πιο όμορφα ...μας χρόνια...σε λατρεύουμε....
-Τι έχεις ρε Σταμάτη ...φαίνεσαι χλομός και αδύνατος....!!!
  -Η Καρδούλα ...κτύπησε "μπιέλα"....χάλασε η τρόμπα...και πρέπει άμεσα να φύγω στο εξωτερικό....παιδιά είμαι ρέστος....θα στοιχίσει ...πολλά...η εγχείρηση.......
Δεν συνεχίζω την συζήτησήη...έχω συγκινηθεί.....το μόνο που θα γράψω ...είναι καθώς περιγράφει τις αντιδράσεις τους...στις αντίστροφες του χρόνου...στιγμές...για την σωτήρια.. παρέμβαση της ζωής του....επαναλαμβάνεται... με ενθουσιασμό ..και  ανταποδίδει......τη φράση ,<<...τα φιλαράκια μου οι Εφοπλιστές........ >>.
Αυτός είναι ο Έλληνας ....με τα ωραία του ...και τα στραβά του.....
Πές ότι θες... βρίσε τον βγάλε το άχτι σου ....άκρη μαζί του δεν βγάζεις..... στο τέλος θα σε κτυπήσει στην πλάτη ...και θα του σφίξεις το χέρι.......!
Σήμερα η Καρδούλα της Ελλάδος ...πάλλεται τραυματισμένη......κάποιοι καμώνονται πως θέλουν να την σώσουν....ίσως τους τρώνε οι τύψεις...και η παγκόσμια πολιτιστική κατακραυγή.... 
Εμείς πονάμε από τα λάθη  και τις παραλήψεις μας... και...δυστυχώς πληρώνουμε...με άδειες τσέπες.
Με αυτή την  ακατανόητη..παραδοξότητα...βγάζουμε στο σφυρί τον Παπανικολή ...τον Λάμπρο Κατσώνη...τον Ματρόζο...κι όλους τους Μπουρλοτιέρηδες ...που κράτησαν  γερά την Πατρίδα να σταθεί στα πόδια της...κάποτε ....
Είναι θέμα τιμής.....αυτά τα Υποβρύχια ...  τώρα...ήλθε η ώρα...αθόρυβα....να Τσοντάρουν.. από την Ένωση εφοπλιστών και να παραμείνουν στο πόστο τους....και όχι μόνον....για να διασταυρώνουν ένα Θαλάσσιο χαιρετισμό με την Μπουρού....των Ποντοπόρων πλοίων ...αλλά το πάω και πιο μακρυά....γιατί αυτή είναι η Ιστορία μας....και το πλεονέκτημα...της.
Αυτά τα δύο υποβρύχια να γίνουν ...σύμβολα ειρηνικής προσέγγισης...σε κάθε λιμάνι της Μεσογείου....και πέρα από την .. εκπαίδευση ..της αποστολής τους...σε κάθε τέτοια ..εθιμοτυπική...επίσκεψη...φιλίας ...να το ακολουθούν οι.."γλάροι  "..
Τι είναι αυτό?...
Εφ ...όσον είναι ευπρόσδεκτα.......!να συνοδεύεται από...
Ενα εξειδικευμένο Τιμ ...ανθρώπων, του πολιτισμού ,του Αγροτοτουρισμού,της Διπλωματίας,και του  Ιατρικού και Επιχειρηματικού κόσμου πλαισιωμένο από Νέους και Νέες... εθελοντές με το μήνυμα καλής θέλησης...και ελπίδας ..έτοιμους για προσφορά ...επικοινωνία ανταλλαγή... και παρουσία κινήτρων σε συνανθρώπους...κάτι που σαφώς  περιορίζει η...εκμηδενίζει τον  φόβο του Πολέμου και διασκεδάζει την παράκτια  γειτονική καχυποψία στουςταραγμένους  καιρούς που περνάμε.

  

«Βγάζουν στο σφυρι» δύο υποβρύχια για να σωθούν τα ναυπηγεία.......

Πρόταση για πώληση των δύο από τα τρία υποβρύχια τύπου 214 που περιμένουν στον Σκαραμαγκά την ολοκλήρωσή τους και παράδοσή τους στο Πολεμικό Ναυτικό, φέρεται να προτείνει ο συντονιστής για την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία Νίκος Αναστασόπουλος, ώστε «να διασφαλισθεί η χρηματοδότηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά».
Η πληροφορία προκύπτει από δημοσίευμα της Καθημερινής και όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει τεράστιο ζήτημα στο Πολεμικό Ναυτικό το οποίο είναι προφανές ότι ΘΕΛΕΙ τα υποβρύχια! Όπως φαίνεται όμως κανείς δεν το έχει ρωτήσει αν μπορεί να αποδεχτεί τη λύση να πουληθούν τα δύο 214!
Τα επιχειρήματα που προβάλουν στους υπουργούς Ανάπτυξης και Άμυνας ο συντονιστής και το επιτελείο του είναι σαθρά:
• «Με την πώληση θα μικρύνει ένα έτσι κι αλλιώς φιλόδοξο πρόγραμμα», λένε και για να στηρίξουν το “επιχείρημα” λένε ότι “η Τουρκία έχει 6 υποβρύχια και το Ισραήλ 8”. Η σύγκριση με τα υποβρύχια του Ισραήλ προφανώς δείχνει το μέγεθος της άγνοιας όσων κάνουν τέτοιου είδους συγκρίσεις! Όσο για την σύγκριση με τη Τουρκία να ενημερώσουμε το επιτελείο του κ.Αναστασόπουλου ότι η Άγκυρα έχει ήδη παραγγείλει ΕΞΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ 214 από τη Γερμανία.
Επίσης καλό θα ήταν να απαντούσε ο κ.Αναστασόπουλος -αν γνωρίζει- ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες των παλαιών υποβρυχίων 209 με τα οποία ουσιαστικά μας προτείνει να συνεχίσουμε να “βολευόμαστε” ενώ έχουμε ΠΛΗΡΩΣΕΙ για τέσσερα 214!!!
•Έχουν βρει και αγοραστή για τα δύο υποβρύχια 214, λένε οι ίδιες πληροφορίες!
Αν αυτό το σενάριο προχωρήσει θα πρόκειται για πραγματικό “ακρωτηριασμό” του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο κυριολεκτικά καίγεται για την παραλαβή των υποβρυχίων.
Ελπίζουμε ότι πρόκειται απλά για σενάριο. Διαφορετικά το θέμα των -πληρωμένων από την Ελλάδα- υποβυχίων είναι βέβαιο ότι θα απασχολεί για πάρα πολύ καιρό ακόμη και όχι μόνο υπουργεία.
ΠΗΓΗ: onalert

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....