Αρκούντος,,,,Σοβαρά....


Αρκούντος,,,,Σοβαρά....

                Αρκούντος σοβαρά 

 Με όλο το σεβασμό πρός το πρόσωπό σας κύριε Γερουσιαστή...αφού τίθεται το ερώτημα....αρκείστε και στην απάντηση!
Επειδή τυγχάνω Έλληνας ...και υποχρεούμαι από το διαχρονικό καθήκον της Γεννάς μου να διαφυλάττω τις αξίες ,την αξιοπρέπεια και τα ιδανικά της φυλής και της πατρίδος . 
Με ιερή προσήλωση και σεβασμό, από κάθε επιβουλή αλλοτρίωσης, αλλοίωσης, η  δόλιας παραποίησης, με σκοπό την   εξαφάνιση...της συνέχειας της Ιστορίας. 
Αλλά και την γεννεολογική  βιολογική συνέχεια από συνεχείς παρεμβάσεις... όπως  υπό το βάρος...απειλής.
ΟΙ πρόγονοι μας το είχαν με τρείς λέξεις οριοθετήσει..Λακωνικά...τους ορισμούς και υπέδειξαν τις εντολές φύλαξης ..με τον πλέον σαφή τρόπο..!
Πας μη Έλλην Βάρβαρος εστί.!...- Αμύνεσθαι περι ...Πάτρις..!
Είχαν δε την Σοφία για να μην περιπίπτουν...σε φιλοσοφικές παγίδες υφαίρεσης της δύναμης των πάρα πάνω..εννοιών από εμβόλιμες   ομοίως αντιφατικές ..προ του πάρα πάνω διαφαινόμενου  κινδύνου.
 Θεοποίησαν  μία τρίτη διακριτή...συμπλήρωμα... στην ανθρωπιστική , φιλοσοφική υπόσταση...του Ιδεατού.
Την φιλοξενία..
Λέξη ...Ιερή ..όσον οι Θεοί.  Άγνωστη  και πρωτότυπη...στην παγκόσμια κληρονομική..και πολιτισμική .παρακαταθήκη...!
Ο σεβασμός στον ξένο....αναδεικνύει το δίκαιο των κτήσεων.
Αν σέβεσαι αυτό που έχει ο άλλος ...δεν το αφαιρείς...Αλλά .και εφ όσον συμφωνείς και αποδέχεσαι τους όρους.....συν απόκτησης...τότε το προσεταιρίζεσαι...φυλάττοντας αυτές τις  αξίες μέσα στο αυτό πνεύμα... αλληλεγγύης  και αρμονικής συνύπαρξης !
Σκεφτείτε ...όταν μιλάτε για ένα κράτος..και την ονομασία αυτού...και την Ιστορία του. 
Πολλώ δε  μάλλον ...για το πιο σημαντικό, η ασήμαντο εθνόσημο, η  ακόμη και...όνομα.συσκευασίας προϊόντος.που αντιπροσωπεύει σε  κράτη, εμπορικές...δυναστείες..  .και πολιτισμούς...
Ας μην ξεχνάμε και σήμερα  ακόμη...διαπλανητικές συμμαχίες...αλληλεπιδρούν... στην πολιτική και τον  Παγκόσμιο πολιτισμό με βάσει το ομοεθνούς...ομόθρησκο..ομόφυλο..κ.ο.κ
Δεν είσθε τόσο αφελής και ανεπαρκής όσο θέλετε να δείξετε...ας μην είστε λοιπόν  υποκριτικός
Είμαστε μικρή χώρα αλλά περήφανη....δείξτε λοιπόν κι εσείς....την ανάλογη...ευγένεια και κατανόηση...όσο το μεγαλείο στον κόσμο της δικής σας Πατρίδος....στους αγώνες των οποίων συν υπήρξαμε.......σας βλέπω σαν φίλο...και σας αναγνωρίζω.
                    Βοηθείστε...λοιπόν.
                                                   Με τιμή        Γιάννης Μαρινάκος


Μακέιν: Γιατί το «Μακεδονία» προσβάλλει τους Έλληνες;
Ο γερουσιαστής της Αριζόνα, Τζον Μακέιν, πιστεύει ότι η ελληνική θέση για το όνομα των Σκοπίων είναι ακατανόητη.
Κατά την ομιλία του, χθες, στο Διατλαντικό Φόρουμ του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον, ρωτήθηκε για το ρόλο που θα μπορούσε να έχει το Κογκρέσο των ΗΠΑ στη διμερή ελληνο-σκοπιανή διαφορά.
Το ερώτημα τέθηκε από τον πρόεδρο της Ενωμένης Σλαβικής Διασποράς, Μετόντια Κολόσκι.
«Στο ζήτημα της FYROM με την Ελλάδα, για πολλούς από εμάς είναι απλά ακατανόητο, ακόμη και μετά από συζητήσεις με τους Έλληνες φίλους μας, δεν μπόρεσα να εννοήσω πόσο σημαντικό είναι το όνομα. Ελπίζω ότι αυτό το ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως το όνομα Μακεδονία μπορεί τόσο πολύ να προσβάλλει τους φίλους μας στην Ελλάδα. Ίσως δεν είμαι αρκετά έξυπνος», δήλωσε ο γερουσιαστής της Αριζόνα, Τζον Μακέιν, Δημοκρατικός γερουσιαστής στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2008.
Επιπρόσθετα, ο γερουσιαστής από το Δημοκρατικό Κόμμα, ChrisMurphy, από το Κονέκτικατ και πρόεδρος της ευρωπαϊκής υποεπιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, δήλωσε ότι η διαφορά δεν πρέπει να εμποδίσει τα Σκόπια στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και ότι προτίθεται να ενθαρρύνει την υιοθέτηση ενός ψηφίσματος για ένταξη του νοτιοσλαβικού κράτους στο ΝΑΤΟ, το συντομότερο δυνατόν.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/398246/geroysiastis-gia-skopia-giati-to-makedonia-prosvallei-toys-ellines#ixzz2rjCY3jBu
  Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση   

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....